Énagyi tapasztalatai: képzeld magad gyermeked helyébe, így jól dönthetsz.

Segítek, ha segíthetek: családi, bölcsődei nevelés, nevelj egészséges életmódra, áldozz időt, spórolj pénzt!

 

 Kicsit hagyd, hogy összepiszkoljam magam.

Civilizált országokban jellemzően fogékonyabbak a gyermekek mindenféle kisebb bakteriális, vagy vírusfertőzésekre, és hamarabb betegszenek meg, mert a gyermekek ellenálló képessége sajnos egyre gyengébb.

Immunrendszerünk fejlődése, függ az emésztőrendszer állapotától, bőrünk állapotától, edzettségünktől, és még sok mástól is. Most maradjunk az említetteknél.

Az immunrendszer a betegségekkel szembeni védőrendszerünk. Ez már az anyaméhben kezd kialakulni, ha a mama nem figyel az egészséges életmódra, már a méhen belül károsíthatja a magzat szervezetét, ezzel gátat vet az immunrendszer egészséges fejlődésének.

Gondoljunk az alkohol fogyasztásra, ha a mama rendszeresen iszik, a baba szervezetébe is bekerül a vérkeringéssel az alkoholos ital összes kártékony anyaga, mely már itt komoly károkat okoz a magzat immunrendszerének fejlődésében is, mert nem csak az immunrendszer károsodhat. A rendszeres dohányzás szintén nagyon káros, a nikotin, és a cigarettában lévő összes káros anyag az anya véréből a magzat vérébe jut és kifejti mérgező hatását. A kábítószerfogyasztó anya gyermeke már születésekor kábítószerfüggő lesz. Ezek következtében a legtöbb esetben koraszülött lesz a baba. Ez azt jelenti, hogy úgy születik meg, hogy a szervezete még nincs kifejlődve teljesen a méhen kívüli életre. Éretlen, sérülékeny, betegségekre sokkal fogékonyabb, vagy már beteg, mert az ellenállóképessége nagyon gyenge.

A baba születése után az immunrendszere fejlődésének egyik függvénye az anyatejes táplálás mennyisége, minősége, ideje, ezért ebben az időszakban is fontos az anya életmódja, és a közvetlen környezet életmódja is. Persze nem lehet figyelmen kívül hagyni az egyéb, tágabb környezeti hatásokat sem.

A fent említettek fontosságán kívül meg kell említenem, hogy tapasztalataim szerint, ma egyre több család, úgy gondolja, hogy akkor vagyunk egészségesek ha minél tisztábbak, "sterilebbek" vagyunk mi magunk, és környezetünk is. Példák:fertőtlenítős kézmosás, fertőtlenítő-antibakteriális fürdő, fertőtlenítős mosás, fertőtlenítős takarítás, felmosás, lemosás stb. Akik ezt gondolják, így élnek az a tapasztalat, hogy a szervezetük nem készül fel a szűkebb, illetve tágabb környezeti hatásokra, mikroklímára, bakteriális közegre, és ezért fogékonyabbak az ilyen jellegű fertőzésekre, betegségekre. Valójában a szervezet immunrendszere nem készül fel a fertőzésekre. Így mikor bekerülnek egy nagyobb közösségbe, /bölcsőde, óvoda, iskola, munkahely/, utaznak tömegközlekedéssel, külföldre, stb. szervezetük nem tudja kivédeni a fertőzéseket, megbetegszenek.

Ekkor többnyire már orvosi segítségre van szükség.

A gyermekek ellenálló képessége- immunrendszere átlagosan 8 éves korig fejlődik. Minél többször beteg, minél több antibiotikumra van szüksége anál kevésbé tanul meg saját szervezete védekezni, küzdeni a betegségekkel szemben, mert ezt a szerepet az antibiotikumok veszik át. 

A túlzott, fertőtlenítős, antibakteriális tisztálkodással, elpusztítjuk gyermekünk, vagy saját bőrünkön élő, de testünket védő baktériumokat, zsírsavakat, sókat. Így "védőtakarónk" nem véd többé megfelelően, átereszti azokat a baktériumokat, vírusokat, melyek   megbetegíthetnek.

Minél többet van gyermekünk, szabad levegőn, minél több lehetősége van szabad mozgásra játszótereken, játszóházakban, anál edzettebb lesz. Az sem baj, ha közben piszkos lesz.  

Eközben megtanul szervezete védekezni a fertőzésekkel szemben, fejlődik ellenállóképessége. 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 44
Heti: 21
Havi: 891
Össz.: 75 657

Látogatottság növelés
Oldal: Kicsit hagyd, hogy összepiszkoljam magam
Énagyi tapasztalatai: képzeld magad gyermeked helyébe, így jól dönthetsz. - © 2008 - 2019 - evamama.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: apa vers - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »