Énagyi tapasztalatai: képzeld magad gyermeked helyébe, így jól dönthetsz.

Segítek, ha segíthetek: családi, bölcsődei nevelés, nevelj egészséges életmódra, áldozz időt, spórolj pénzt!

 

Édesanyámnak, Édesapámnak!

 

Mindig minden helyzetben képzeld magad a helyembe, te mit éreznél, hogy éreznéd magad adott pillanatban, mit gondolnál, mit tennél! Fogod tudni a választ!

 

Adj nekem az idődből, az együtt töltött idő nekem mindennél többet ér! Ha nem adsz az idődből, sírással, rosszalkodással, hisztivel érem el, hogy adj nekem. Legyen a napirendem része a velem való foglalkozás, akkor tudom, mikor érsz rá!

 

 Higgy nekem, bízz bennem! /ha nem bízol bennem, nem hiszel nekem, idővel, ha nagyobb leszek, megtanulok hazudni/

 

Szeress és hagyd, hogy szeresselek!

 

Kérlek ne hasonlíts engem másokhoz! /mi mindent tudok már vagy nem, milyen okos vagyok, vagy nem, hány kilóval vagyok több, vagy kevesebb a szomszéd gyerekhez képest stb./ Azt tartsd szem előtt, honnan indultam, és most hol tartok, ez legyen a mérvadó!

 

Vedd észre viszont, ha valamelyik fejlődési területen lemaradok, vagy valamilyen érzékelő szervem nem működik jól! Fordulj velem szakemberhez segítségért! Ne titkold, ne takargasd a bajt! Minél hamarabb veszed észre anál nagyobb az esélyem a gyógyulásra, a lehetséges legoptimálisabb fejlődés elérésére, vagy fejlesztésre! 

 

Bocsáss meg nekem, légy megértő, ha tévedek!

 

Add tudtomra, ha tévedtem, de ezt ne mások előtt tedd! Ne alázz meg mások előtt sem szóval, sem tettel!

 

Engedd meg, hogy tetteimért vállaljam a felelősséget!

 

Add értésemre, hogy mindig van lehetőség, hogy újra kezdjek bármit!

 

Ne vegyél nekem olyan dolgokat és ne járass olyan külön órákra, amelyekre te valamikor hiába vágytál pl.bicikli, motor, autó, tánc, lovaglás, tenisz stb. Nem biztos, hogy én is arra vágyom! Előbb győződj meg róla, hogy mire vágyom, és megvalósítható-e! 

 

Csak azt ígérd meg, amit meg is tudsz tartani, és amiről meggyőződtél, hogy nekem jó!

 

Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz megadni mindent amire fáj a fogam, a szereteted, minden ajándéknál többet ér! ( néha csak azért kérek valamit, hogy kiderüljön, hol a határ, követelőzésemmel csak a határokat feszegetem, ha mégis megkapom, utána lehet, hogy rögtön kiderül, hogy valójában nem is kellett/.

 

Ha mindig mindent ki tudok követelni, hamarosan megtanulok uralkodni rajtad.

 

Kérdezz meg úgy igazából, hogy mit történt a bölcsődében, óvodában, iskolában, és figyelj arra amit ilyenkor mondok, hogy tudjam tényleg fontos vagyok neked, fontos, hogy mit csináltam napközben!

 

Beszélgess,  velem arról, hogy mit gondolok!

 

Érdeklődj, hogyan oldom meg feladataimat!

 

Vitasd meg velem terveimet!

 

toríts választásaimban!

 

Dícsérj mindig bátran, ha megérdemlem, ebből tudom, hogy amit teszek az jól sikerült, vagy helyesen tettem, vagy remek munka volt stb.!

 

Magyarázd el röviden, győzz meg arról érthetően, mit, miért nem szabad, ha újból próbálkozom, csak emlékeztess, hogy ezt már megbeszéltük!

 

Legyél dühös, szomorú, haragudj, azért mert rosszat csináltam, azért amit nem jól tettem, de ne vond meg a szeretetedet!

 

Büntess meg ha valamit nem jól, ill. "rosszat" teszek, meg kell tanulnom különbséget tenni, jó és rossz között /nem verésre gondolok, sokféle más büntetési lehetőséged van/

 

A büntetés után bocsáss meg!

 

Ismerd el, ha valamit jól teszek, jót cselekszem, erősíts meg ebben biztatással, dícsérettel, örömöd sokféle kifejezésével / ne mindig ajándékot vegyél, mert később már lehet, hogy csak ajándékért fogok jót tenni, jól csinálni valamit, vagy amit elvártok, kértek tőlem/!

 

Sose parancsolj nekem, inkább kérj tőlem! / mert a kérés az összetartozásunkat erősíti, ha parancsokat kapok, az gyengíti összetartozásunkat, mert nem érzem, hogy partner vagyok, hogy fontos a személyem neked/

 

Bánj velem úgy mint a legjobb barátoddal, figyelj rám, ha meg szeretnék beszélni valamit veled! Ha azonnal nincs is időd, mond meg mikor tudunk beszélgetni és ezt tartsd be! Míg kicsi vagyok, a beszélgetés idejét kapcsold egy megszokott napirendi eseményhez akkor tudok várni /pl. majd ha ebédelünk, előtte megbeszéljük stb./.

 

Még gyerek vagyok ugyan, de nekem is vannak félelmeim, fájdalmaim, gondjaim, bánataim, szorongásaim, aggodalmaim. Kérlek vedd ezeket észre! Ha nem veszed észre, vagy befelé fordulok, nem fogom jelezni mi bajom van, vagy a családból kifelé fordulva külső ember segítségét fogom keresni, ez nem biztos hogy a jó irányba fog terelni, irányítani engem. 

 

Erősíts meg abban, hogy mindig szeretni fogsz, bármi történjen is! Hogy részed vagyok, mert valami különös érzelem, a szerelem teremtett!

 

Taníts meg engem is a szeretet képességére, kisgyermekként magamtól nem tudok szeretetet adni, de ha kapok azt vissza tudom tükrözni, ezáltal tanulom meg a szeretet adását. Ha nem kapok szeretetet, nincs mit visszatükrözzek, nincs miből tanuljak!

 

 

 

Adj hitet, nevelj belém bizalmat az emberek iránt, / bizalmat akkor tudsz nevelni belém, ha magad is bízalommal vagy az emberek iránt és bennem is bízol/ hogy majd társat találhassak, és otthon érezhessem magam az otthonomban.

 

                        

 

                      1780844_599857493430856_967932137_n.jpg

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 44
Heti: 45
Havi: 915
Össz.: 75 681

Látogatottság növelés
Oldal: Egy gyermek kívánságai
Énagyi tapasztalatai: képzeld magad gyermeked helyébe, így jól dönthetsz. - © 2008 - 2019 - evamama.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: apa vers - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »